Podívejte se na kůži

Léto, a že jsme si sluníčka užily až až, je za námi a my bychom si měli zkontrolovat stav své pokožky. Nepřibyla nám někde nějaká podezřelá piha, nezvětšilo a nezbarvilo se naše stávající znaménko? 


Podívejte se, a to i zezadu.  Jak? Pomocí zrcadla nebo partnera👲

S nádorovým onemocněním kůže u nás žije více než 40 tisíc osob. Nejvíc nebezpečný je například melanom. Díky prevenci - preventivní dermatologické prohlídky a včasný záchyt rizikových změn na kůži, které jsou v málo pokročilých stadiích velmi dobře léčitelné - se u nás situace přece jen zlepšuje. Ovšem asi 13 procent pacientů přichází pozdě, a pak je léčení velmi obtížné a často končí fatálně.

Třetina nových případů a pětina úmrtí u lidí pod 60 let

Nejvyšší výskyt melanomů pozorujeme u pacientů ve věku cca 67-70 let, ale je rizikový i pro mladší ročníky. Asi 35 procent nových onemocnění a 18 procent úmrtí na melanom se týká osob do 60 let věku.  


„Přestože je 5leté relativní přežití u klinického stadia I téměř 100 % a u stadia II je to asi 70 %, u stadia III to kleslo na 57 % a u stadia IV pouze na 21 %,“ říká prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc., MBA z FN Královské Vinohrady v Praze.



AI vyhodnocuje s citlivostí cca 95 %

Nově vyvinutá aplikace SkinVision spojuje odborné znalosti dermatologů s pokročilou technologií umělé inteligence. Umožňuje tak efektivní a velmi přesné hodnocení rizika rakoviny kůže. Pro dosažení optimálních výsledků se doporučuje kožní znaménka pomocí aplikace monitorovat pravidelně a dlouhodobě. SkinVision totiž umožňuje vytvořit tzv. „mapu těla“, která pomáhá systematicky sledovat změny na kůži v průběhu času. Na základě individuálního rizikového profilu pak nabízí doporučení přímo pro konkrétního uživatele, jak by si měl chránit kůži a pečovat o svou pleť.

Jak získat SkinVision zdarma?

Aplikace SkinVision standardně stojí 49,99 EUR na rok (tedy asi 1250 Kč). Pojištěnci OZP mohou v rámci podpory prevence využívat tuto aplikaci zdarma. Celý proces, stažení + aktivace aplikace SkinVision + odeslání žádosti o proplacení účtenky on-line prostřednictvím VITAKARTY, zabere 5–7 minut. Aplikace je k dispozici všem stávajícím i novým pojištěncům (t. j. těm, kteří požádají o přestup k OZP do 30. 9. 2024).

Ilustrační foto: pixabay a internet

Komentáře